Johanna

    Taipaleeni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa alkoi 2004. Kärsin silloin kehon kivuista ja ruoansulatuselimistön ongelmista. Toimin silloin vielä entisessä ammatissani ravintolakokkina. Olin unohtanut kaiken kiireen keskellä oman jaksamisen ja hyvinvoinnin. Tai ehkä en ollut tietoinenkaan sellaisesta. Halusin voida paremmin, mutta en tiennyt miten. 

Hakeuduin kouluttautumaan henkisen hyvinvoinnin kurssille. Kouluttauduin kolmenvuoden ajan laaja alaisesti hyvinvoinnin parissa. Minulle avautui näiden vuosien  aikana palakerrallaan uusi maailma. Kuinka olinkaan elänyt niin itseä kuluttavasti ja syönytkin niin väärin. Sain vinkkejä arjessa jaksamiseen ja oman kehon kuunteluun.  Vaivat alkoivat jäädä IMG_20160316_151416_01säännöllisen elämänrytmin, kokonaisvaltaisen tasapainon löytymisen ja uusien ruokailutottumusten myötä. Luonnossa liikkumisesta ja rentoutumisesta tuli tarve.  Ymmärsin myös sen, että positiiviset elämänmyönteiset ajatukset, sanat ja teot ovat suuri parantaja elämässä. Kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin oli herännyt.

Halusin opiskella lisää ja aloitin vyöhyketerapia opinnot Water-luonnonlääketieteen koulutuskeskuksessa.  Vyöhyketerapia diplomitutkinto valmistui kesällä 2009.

Hieronta- ja hyvinvointihoitola  avasi ovensa Tyrnävällä vanhalla paloasemalla syksyllä 2009.

Vyöhykehieronta on osoittautunut minulle ihanteelliseksi tavaksi auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Alusta- asti kokonaisvaltaisen vyöhykehoito ja vauvojen vyöhykehieronta on kuulunut hoitolan palveluihin.

Ammatissani hyödynnän vyöhyketerapiaopin lisäksi perinteisen Kiinalaisenlääketieteen ja Intialaisenlääketieteen Ayurvedan tapaa tarkastella ja hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti.

Terveellinen ruokavalio, liikunta, luovuus, rauhoittuminen, riittävä lepo, uuden oppiminen, oman kehon kuuntelu, itsensä ja toisten kunnioittaminen ovat hyvinvoinnin vankkoja perustoja. Olen myös tutustunut Homeopatiaan, Suomalaiseen kukkaterapiaan, Aromaterapiaan, musiikin hoitaviin vaikutuksiin ja luovien positiivisten  resurssien käyttöön osana hyvinvointia.

Kasvilääkintä kurssi kuuluu vyöhykeopintoihin. 

Aloitin kokonaisvaltaisen rentoutusohjaajan opinnot syksyllä 2017.  Tämä laaja alainen opintokokonaisuus pitää sisällään laajan kattauksen keho-mieli tasapainon työkaluja.

Tämä vuosien tutkimusmatka luonnonlääketieteen parissa on opettanut paljon hyvinvoinnista ja terveyden peruspilareista.  Elämä on jatkuvaa uuden oppimista ja vanhan tiedon päivittämistä. Jokainen päivä on uusi ihana mahdollisuus.

Tervetuloa tutustumaan hoitolan palveluihin.